Японското правителство на премиера Йошихиде Суга ще въведе от петък извънредно

...
Японското правителство на премиера Йошихиде Суга ще въведе от петък извънредно
Коментари Харесай

Япония въвежда извънредно положение 3 месеца преди Олимпиадата

Японското държавно управление на премиера Йошихиде Суга ще вкара от петък извънредно състояние в префектурите Токио, Осака, Киото и Хиого. Причината е влошената обстановка в страната по отношение на разпространяването на ковид, заяви японската социална телевизия, представена от БГНЕС.

Властите се тормозят от продължаващ растеж на случаите заради предстоящите майски празници и обвързваните с тях опасности от нови огнища на заболяването в най-големите райони на страната. До момента в Япония са регистрирани над 541 000 инфектирани с COVID-19 от началото на пандемията, а умрелите са 9710 души.

Това е второ изключително състояние, което японското държавно управление афишира от началото на годината поради болестта. Първото стартира от 7 януари и продължи най-дълго (до 22 март) в Токио и прилежащите префектури Канагава, Сайтама, и Чиба. След анулацията му обаче случаите на новозаразени още веднъж започнаха да се усилват.

Сегашната заповед на управляващите идва 91 дни (или около три месеца) преди началото на летните олимпийски игри, на които японската столица е хазаин (23 юли - 8 август). Засега уредниците твърдят, че игрите ще се проведат по проект, все пак. Но към този момент бяха отсрочени няколко олимпийски квалификации, които трябваше да се състоят през април и май. Причината бе именно пандемията. Отделно и щафетата с олимпийския огън минава без аудитория, а някои префектури непосредствено пожелаха през тяхна територия да няма стадии.

За последно управляващите в град Киото призоваха държавното управление да анулира щафетата, планувана за 26 май по локалните публични пътища. Съвсем неотдавна пък беше отменен стадий от щафетата, която трябваше да премине на територията на град Мацуяма. В Осака пък събитието се организира без фенове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР